Obvestilo

Vse člane obveščamo, da paritve objavljamo sočasno, kot so te potrjene in objavljene na spletni strani KZS.

Legla lahko na spletni strani objavljajo le člani KDNOS, ki morajo sami poslati vse potrebne podatke za objavo uredniku spletne strani na naslov: bojan.ursic@gmail.com

SV pomembno obvestilo za vzreditelje

S 1.1.2015 stopi v veljavo zmanjševanje paritev v sorodstvu, ki je v SV vzrejnem pravilniku obdelano v poglavju  4.1.4., in sicer:

paritev v sorodstvu, bliže kot 3-3 ni dovoljeno.

To za vas pomeni, da sokrvja, bližja kot v 3. generaciji (1. in 2. generacija) niso dovoljena. V podrobnem so to naslednje kombinacije sokrvij: 1-1, 1-2, 2-2, 1-3, 2-3, 1-4, 2-4, 1-5, 2-5 ali obratno.

Prosimo, da to upoštevate.

Vaš urad za rodovno knjigo SV

OBVESTILO

Vse članice in člane obveščamo, da bomo prireditve za tekoče leto objavili, ko bodo le-te potrjene s strani KZS.

HVALA ZA RAZUMEVANJE.

UO KDNOS

Sklepi delnega zbora sodnikov za nemške ovčarje

Zavezujoči sklepi delnega zbora sodnikov za nemške ovčarje z dne 19.09.2014, potrjeni na 6. redni seji KSV dne 26. 11. 2014 ter potrjeni s strani UO KZS dne 2. 12. 2014:  

 

SKLEP 1: Potrjuje se način uveljavljanja sklepa o obvezni predložitvi ocene zunanjosti z razstave na vzrejnem pregledu, s tem, da omogočimo vzrediteljem in lastnikom plemenjakov in plemenk, da to oceno pridobijo pozneje. Do predložitve tega pa je vzrejno dovoljenje zadržano. 

 

SKLEP 2: glede na to da je matična država NO zaostrila pogoje glede parjenja v sorodstvu in je le-to omejila na izjemoma 3-3, moramo tudi mi pri vzreji to upoštevati. Zato v prihodnje ne bomo več dovoljevali paritev v sorodstveni kombinaciji 3-2, 2-3. Tudi paritve v sorodstveni kombinaciji 3-3 so sicer dovoljene, niso pa zaželene oz. priporočljive.

 

SKLEP 4: delni zbor soglasno potrdi predlog o zamenjavi pogoja IPO 1 z IPO VO.