SKUPŠČINA KDNOS 24.07.2018

Dne 21. julija 2018 je v prostorih ŠKD Ajdovščina potekala redne letna skupščina KDNOS. 

Ob tej priliki se zahvaljujemo članom tamkajšnjega društva, zlasti Marjanu, Andreju in Romanu za vso pomoč, ter zakoncema Mihelj in Cizera za pripravo izvrstne pogostitve ob koncu skupščine. 
Ob priliki skupščine so bili podeljeni pokali za najuspešnejše pse v razstavni sezoni 2017 in najuspešnejše psarne vzrediteljev – članov KDNOS ter seveda najuspešnejše nemške ovčarje v delu za leto 2017! Pohvalno je, da so med ovčarji v delu pretežno psi iz slovenske vzreje!
 
KDNOS je v preteklem letu odlično posloval in konec septembra 2017 izvedel zelo uspešno Glavno vzrejno razstavo v kraju Gabrje pri Polhovem Gradcu, za kar je zaslužen zlasti predsednik KDNOS, g. Alojzij Golob. Za kar se mu iskreno zahvaljujemo! 
Pasemski klub vzorno sodeluje tudi z vzrejno komisijo za nemške ovčarje, ki že od leta 2011 deluje pod njegovim okriljem. Poročilo komisije, ki ga je potrdil tudi letošnji delni zbor sodnikov za ocenjevanje nemškega ovčarja, je na voljo na spletni strani društva. 
V preteklem letu sta se člana  KDNOS g. Bogdan Sergo s psom Mrho van Crijnderthof in g. Tomaž Bartol s psom Gizmo Primoži Slovenska vojska udeležila tudi SP WUSV na Nizozemskem. Spremljala sta jih vodji reprezentance Simona Žiberna in Božidar Simonič. 
 
Glede letošnje Glavne vzrejne razstave je KDNOS sklenil dogovor o sodelovanju s KD Triglav, Mali Bakovci in s KD Romo. Predstavnik KD Triglav. g. Jani Žekš je znan kot odličen organizator z bogatimi izkušnjami pri organizaciji razstav, člani KD Roma pa imajo mlad potencial, ki se želi dokazati. 
 
Skupščina je potrdila tudi tri nove člane upravnega odbora, in sicer go. Milojko Milič, ki je že doslej vzorno delala za klub, zlasti pri pripravi katalogov in rezultatov prireditev, g. Janija Žekša, vzreditelja in razstavljavca ter odličnega organizatorja razstav ter Miloša Mihlja, vzreditelja naše pasme. 
 
Na koncu je treba pripomniti tudi, da sprejemamo vsako konstruktivno kritiko, ki gradi na tem, kar je dobro, ne pa razdiralne, ki želi uničiti tudi vse dobro, in obenem vabimo vse člane, ki bi se želeli aktivneje vključiti v delo pasemskega kluba, da se nam oglasijo!
 
za UO KDNOS
Katja Krajnc, podpredsednica
 
 
Na najuspešnejše pse v razstavi in delu so čakali lepi pokali!