Srečno 2021!

posted in: Uncategorized | 0


Spoštovani člani in spoštovane članice KDNOS,

Najprej bi Vam upravni odbor KDNOS v novem letu 2021, vsem zaželel čim več zdravja, sreče in uspeha, ter seveda čim več kinoloških radosti z vašimi čudovitimi nemškimi ovčarji.

Če se ozremo nazaj proti preteklemu letu, je za nami težko obdobje, polno preizkušenj in odrekanja – kruti realnosti pandemije ni uspelo ubežati nikomur – niti naši ljubi kinologiji. Marsičemu se je bilo treba zavoljo splošnega zdravja in družbene odgovornosti, odpovedati.

Tako nas je situacija prisilila, da je bila v letu 2020 pod okriljem KDNOS organizirana le ena specialna razstava za nemške ovčarje namesto planiranih šestih, in dva vzrejna pregleda namesto planiranih štirih. To je bilo seveda izvedeno v terminih, ki so dovoljevali javno druženje in zbiranje oseb. V poletnem terminu sta bila zato lahko uspešno organizirana tudi dva nemška vzrejna pregleda (“körung”). Odpadla je tudi redna letna skupščina, odpadlo je na žalost tudi nekaj drugih dogodkov, ki jih je društvo planiralo organizirati za svoje člane.

KDNOS se je v letošnjem letu poleg odpovedi skoraj vseh prireditev, soočil tudi z odstopom vodstva oziroma predsednika – s situacijo, ki je terjala razpis nove volilne skupščine. Razpis za kandidaturo za mandatarja (oz. predsednika) ter ostale organe društva je bil objavljen dvakrat, vendar obakrat na žalost neuspešno, saj smo v dveh razpisih prejeli le eno prijavo (za nadzorni odbor).

Društvo sicer še vedno opravlja vse tekoče posle, ki jih mora in njegov obstoj ali funkcioniranje ni ogroženo, vendar je pravno-formalno trenutno brez vodstva. Ob tem bi radi izkoristili priložnost in Vas, spoštovani člani pozvali, da se prijavite za kandidature za funkcije mandatarja ali organov društva, ki jih bo volilna skupščina nato lahko izvolila in potrdila ter ponovno omogočila vzpostavitev uradnega vodstva kluba.

Nov razpis za kandidature je objavljen z dnem 13. 1. 2021 in velja 30 dni od dneva razpisa (do 11. februarja 2021).  V primeru uspešnega razpisa (oziroma dovolj prispelih kandidatur) bo volilna skupščina razpisana v za to predvidenih rokih – če v tistem času zbiranje in druženje v državi zaradi pandemije COVID še vedno ne bo dovoljeno, pa takoj, ko bo to mogoče.

Povezava: Razpis volitev KDNOS 2021

S spoštovanjem,

UO KDNOS.