Spoštovane vzrediteljice in vzreditelji!

posted in: Uncategorized | 0

Vljudno vas pozivamo, da se glede vseh informacij glede vzreje in vzrejnih pregledov ter ocenjevanj zunanjosti za našo pasmo obračate neposredno na Vzrejno komisijo za nemške ovčarje, saj so le te informacije korektne in verodostojne.

VKNO je v ta namen odprla nov mail, in sicer: VKNO2021@gmail.com

Lahko pa se na člane vzrejne komisije obrnete tudi telefonsko, podatki so objavljeni na spletni strani pasemskega društva KDNOS v zavihku VZREJA. Vzrejna komisija vse odločitve sprejema skupaj na dopisnih sejah, v obliki povečini soglasno sprejetih sklepov.Poudariti želimo, da je naša vzrejna komisija ena redkih, ki je v preteklem letu – kljub oteženim razmeram glede pandemije – realizirala dva od štirih načrtovanih vzrejnih pregledov. V letošnjem letu pa tri od štirih prijavljenih rednih vzrejnih pregledov.

VKNO je za svoje delo odgovorna delnemu zboru sodnikov za našo pasmo in naši krovni organizaciji, katere vodstvo je sprejelo Sklep 2.1-59/2021, na podlagi katerega lahko plemenkam in plemenjakom do preklica sklepa, ob izpolnjevanju vseh pogojev, administrativno podaljšamo vzrejno dovoljenje.

Za pse, ki bi morali biti privedeni prvič, pa bo VKNO obravnavala vsak primer individualno. Ob izpolnjevanju vseh pogojev bo mogoča pridobitev vzrejnega dovoljenja na podlagi izrednega vzrejnega pregleda – sicer pa so tudi že razpisani vzrejni pregledi za naslednje leto.

S prijaznimi kinološkimi pozdravi,

Katja Krajnc, predsednica VKNO